Choux a la creme
Ingrediente
Pasta Choux :
❤ 150 ml . apa
❤ 100 gr . unt
❤ 150 gr . faina
❤ 5 oua
❤ sare
Umplutura :
❤ 2 oua
❤ 4 linguri de zahar
❤ 4 linguri de faina
❤ 500 ml . lapte
❤ 2 linguri de cacao ( optional )
Preparare :
Apa se pune la fiert impreuna untul si sarea .
Cand untul este topit si incepe sa fiarba se adauga faina amestecand pana la omogenizare .
Dupa omogenizare , se ia de pe foc si se lasa la racit .
Ouale se adauga unul cate unul ( nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat ) .
Aluatul obtinut trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm .
Testul cu lingura de lemn e cel mai relevant ( daca ramane in picioare inseamna ca este gata pentru coacere ) .
Cu ajutorul a 2 linguri ( luarea aluatului - asezarea aluatului pe hartia de copt ) se formeaza choux - urile .
Tava cu choux - uri acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute .
Dupa coacere , choux - urile se mai lasa aproximativ 20 de minute in cuptor pentru a nu intampina lasarea acestora .
Pentru umplutura , ouale impreuna cu zaharul si faina se mixeaza cateva minute la viteza mare .
Se incorporeaza laptele fiert si cele 2 linguri de cacao ( optional ) .
Compozitia obtinuta ( dupa amestecare - ingrosare ) se da de pe foc si se lasa la racit .
Pentru a umple choux - urile , se ia un cutit ascutit si se face o mica gaura ( alegem un punct in care aluatul este subtire facilitand intrarea posului - cremei ) .
Se decoreaza dupa preferinte cu zahar pudra sau ciocolata topita .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/



















Comentarii
Trimiteți un comentariu