Choux a la creme

Ingrediente 

Pasta Choux :

❤  150 ml . apa

❤  100 gr . unt 

❤  150 gr . faina 

❤  5 oua 

❤  sare 

Umplutura :

❤  2 oua 

❤  4 linguri de zahar 

❤  4 linguri de faina 

❤  500 ml . lapte 

❤  2 linguri de cacao ( optional ) 

Preparare :

Apa se pune la fiert impreuna untul si sarea . 

Cand untul este topit si incepe sa fiarba se adauga faina amestecand pana la omogenizare .

Dupa omogenizare , se ia de pe foc si se lasa la racit .



Ouale se adauga unul cate unul ( nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat ) .


Aluatul obtinut trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm .

Testul cu lingura de lemn e cel mai relevant ( daca ramane in picioare inseamna ca este gata pentru coacere ) .




Cu ajutorul a 2 linguri ( luarea aluatului - asezarea aluatului pe hartia de copt ) se formeaza choux - urile .

Tava cu choux - uri acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute . 


Dupa coacere , choux - urile se mai lasa aproximativ 20 de minute in cuptor pentru a nu intampina lasarea acestora .

Pentru umplutura , ouale impreuna cu zaharul si faina se mixeaza cateva minute la viteza mare .

Se incorporeaza laptele fiert si cele 2 linguri de cacao ( optional ) .

Compozitia obtinuta ( dupa amestecare - ingrosare ) se da de pe foc si se lasa la racit .




Pentru a umple choux - urile , se ia un cutit ascutit si se face o mica gaura ( alegem un punct in care aluatul este subtire facilitand intrarea posului - cremei ) .


Se decoreaza dupa preferinte cu zahar pudra sau ciocolata topita .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/









                                                                                ❤
                                                             




















Comentarii

Postări populare