Prajitura Ducesei

Ingrediente 


❤  2 oua 

❤  80 gr . zahar 

❤  250 gr . mascarpone 

❤  15 gr . cacao 

❤  30 gr . migdale 

❤  30 gr . fulgi de ciocolata 

❤  200 ml . cafea 

❤  piscoturi

Preparare :


Separam albusurile de galbenusuri .


Intr-un bol uscat , batem albusurile spuma .

Adaugam treptat 40 gr . de zahar si mixam la viteza mare pana cand se topeste zaharul iar albusurile s-au intarit complet .


Intr-un alt bol , frecam galbenusurile cu 40 gr . de zahar pana cand se topeste zaharul iar galbenusurile se deschid la culoare .




Incorporam branza mascarpone .



Peste crema obtinuta adaugam albusurile si amestecam cu grija de jos in sus , astfel incat sa nu se lase albusurile .


Impartim compozitia in 2 : in prima compozitie incorporam cacao si migdale iar in a doua fulgii de ciocolata .





Insiropam piscoturile in cafea , timp de 2 secunde ( nu este nevoie sa le tineti mai mult de atat intrucat se vor inmuia prea tare ) .


Intr-o forma de chec acoperita cu folie alimentara , se aseaza piscoturile de jur imprejurul formei dupa care primul strat de crema ( cel cu cacao si migdale ) .



Nivelam cu ajutorul unei spatule de bucatarie dupa care adaugam al doilea strat de crema ( cel cu fulgii de ciocolata ) iar deasupra acoperim cu doua randuri de piscoturi astfel incat sa ne rezulte 4 straturi  - cele doua randuri de crema ( cacao - migdale - fulgi de ciocolata ) si cele doua randuri de piscoturi .


Este posibil ca numarul de piscoturi sa varieze in functie de marimea formei de chec .

Se decoreaza dupa preferinte cu ciocolata rasa sau cacao si migdale ( eu am folosit a doua varianta ) .



Dupa decorare se da la frigider pentru 3 ore dar preferabil peste noapte pentru intarire .

Inainte de consum , dupa racire intoarcem forma de chec sub o farfurie sau suport de tort si indepartam folia alimentara .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/

                                           
   
                                     

                                                 




                                                                                 ❤





Comentarii

Postări populare