Prajitura Ducesei
Ingrediente
❤ 2 oua
❤ 80 gr . zahar
❤ 250 gr . mascarpone
❤ 15 gr . cacao
❤ 30 gr . migdale
❤ 30 gr . fulgi de ciocolata
❤ 200 ml . cafea
❤ piscoturi
Preparare :
Separam albusurile de galbenusuri .
Intr-un bol uscat , batem albusurile spuma .
Adaugam treptat 40 gr . de zahar si mixam la viteza mare pana cand se topeste zaharul iar albusurile s-au intarit complet .
Intr-un alt bol , frecam galbenusurile cu 40 gr . de zahar pana cand se topeste zaharul iar galbenusurile se deschid la culoare .
Incorporam branza mascarpone .
Peste crema obtinuta adaugam albusurile si amestecam cu grija de jos in sus , astfel incat sa nu se lase albusurile .
Impartim compozitia in 2 : in prima compozitie incorporam cacao si migdale iar in a doua fulgii de ciocolata .
Insiropam piscoturile in cafea , timp de 2 secunde ( nu este nevoie sa le tineti mai mult de atat intrucat se vor inmuia prea tare ) .
Intr-o forma de chec acoperita cu folie alimentara , se aseaza piscoturile de jur imprejurul formei dupa care primul strat de crema ( cel cu cacao si migdale ) .
Nivelam cu ajutorul unei spatule de bucatarie dupa care adaugam al doilea strat de crema ( cel cu fulgii de ciocolata ) iar deasupra acoperim cu doua randuri de piscoturi astfel incat sa ne rezulte 4 straturi - cele doua randuri de crema ( cacao - migdale - fulgi de ciocolata ) si cele doua randuri de piscoturi .
Este posibil ca numarul de piscoturi sa varieze in functie de marimea formei de chec .
Se decoreaza dupa preferinte cu ciocolata rasa sau cacao si migdale ( eu am folosit a doua varianta ) .
Dupa decorare se da la frigider pentru 3 ore dar preferabil peste noapte pentru intarire .
Inainte de consum , dupa racire intoarcem forma de chec sub o farfurie sau suport de tort si indepartam folia alimentara .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/

❤
























Comentarii
Trimiteți un comentariu