Pumpkin Pie
Ingrediente
❤ 2 oua
❤ 300 gr . faina
❤ 100 gr . unt
❤ 100 gr . zahar
❤ 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
❤ 400 gr . dovleac placintar
❤ 150 gr . zahar
❤ 50 gr . amidon
❤ zahar vanilat
❤ scortisoara
Preparare :
Se face un aluat din faina , unt , zahar , ou si un vard cutit de bicarbonat de sodiu .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .

Dovleacul placintar se curata , se taie dupa preferinte si se pune la fiert pentru cateva minute .
Se incorporeaza amidonul , zaharul , zaharul vanilat si scortisoara .
Pe masa presarata cu faina , se indeparteaza folia de pe aluat ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si se imparte in doua : o bucata mare si una mica , pentru ornat .
Bucata mare se intinde intr-o forma rotunda sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina .
Se taie cu grija excesul aluatului de pe margini dupa care cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea .

Se adauga dovleacul placintar ( in mijloc , acesta urmand sa se distribuie catre margini ) .

Din aluatul ramas , se taie taie fasii care se pun deasupra dupa preferinte ( eu am folosit stampile in forma de frunze de toamna ) .

Forma rotunda sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , placinta se scoate si se lasa la racit .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/



❤

























Comentarii
Trimiteți un comentariu