Piersicute
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 3 cani de faina
❤ 1 cana de zahar
❤ 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
❤ 1 cana de ulei
❤ sare
Pentru crema :
❤ 1 cana de lapte
❤ esenta de rom
❤ gem
❤ cacao
❤ scobitura de la piersicute
Pentru decor :
❤ colorant alimentar rosu
❤ colorant alimentar galben
❤ 100 ml . apa sau lapte dupa preferinte
❤ zahar tos
Preparare :
Se face un aluat din faina , oua , zahar , bicarbonat stins cu zeama de lamaie , ulei si sare dupa gust .
Dupa framantare , se modeleaza bilute ( aproximativ 20 gr . sau marimea unei nuci ) .
Tava acoperita cu hartie de copt ( cu o distanta de 2 - 3 cm . intre piersicute ) se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 - 20 de minute ( pana la rumenirea usoara a acestora ) .
Dupa coacere , piersicutele se scot si se lasa la racit .
Cu ajutorul unui cutit sau a unei linguri fiecare piersicuta ( dupa racire ) se scobeste usor in interior ( scobitura se va folosi pentru crema ) .
Pentru crema , se amesteca scobitura de la piersicute impreuna cu cana de lapte , esenta de rom , gemul si cacao .
Se umple fiecare jumatate de piersicuta si se lipesc doua cate doua .
Pentru decor , se pregatesc doua boluri cu cate 100 ml . de apa sau lapte dupa preferinte si colorant alimentar .
Fiecare piersicuta se trece prin colorant ( jumatate rosu - jumatate galben ) si se tavaleste prin zaharul tos .
Cu cat stau mai mult , cu atat piersicutele sunt mai delicioase ( pregatite cu cel putin o zi inainte de a fi servite ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/


















Comentarii
Trimiteți un comentariu