Piersicute

Ingrediente


❤  3 oua 

❤  3 cani de faina 

❤  1 cana de zahar 

❤  1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie 

❤  1 cana de ulei

❤  sare 

Pentru crema :

❤  1 cana de lapte 

❤  esenta de rom 

❤  gem 

❤  cacao 

❤  scobitura de la piersicute 

Pentru decor :

❤  colorant alimentar rosu 

❤  colorant alimentar galben 

❤  100 ml . apa sau lapte dupa preferinte 

❤  zahar tos 


Preparare :


Se face un aluat din faina , oua , zahar , bicarbonat stins cu zeama de lamaie , ulei si sare dupa gust .



Dupa framantare , se modeleaza bilute ( aproximativ 20 gr . sau marimea unei nuci ) .

Tava acoperita cu hartie de copt ( cu o distanta de 2 - 3 cm . intre piersicute ) se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 - 20 de minute ( pana la rumenirea usoara a acestora ) .


Dupa coacere , piersicutele se scot si se lasa la racit .

Cu ajutorul unui cutit sau a unei linguri fiecare piersicuta ( dupa racire ) se scobeste usor in interior ( scobitura se va folosi pentru crema ) .



Pentru crema , se amesteca scobitura de la piersicute impreuna cu cana de lapte , esenta de rom , gemul si cacao .


Se umple fiecare jumatate de piersicuta si se lipesc doua cate doua .


Pentru decor , se pregatesc doua boluri cu cate 100 ml . de apa sau lapte dupa preferinte si colorant alimentar .

Fiecare piersicuta se trece prin colorant ( jumatate rosu - jumatate galben ) si se tavaleste prin zaharul tos .



Cu cat stau mai mult , cu atat piersicutele sunt mai delicioase ( pregatite cu cel putin o zi inainte de a fi servite ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/


                                           

                                           

                                              



                                                                              ❤
                                  
                                                                                

                                         
                                           
                                               

                                                                                 
                                                                         
                                                                                   
                                                                              
                                                               

Comentarii

Postări populare