Gingerbread ( turta dulce )
Ingrediente
❤ 1 ou
❤ 400 gr . faina
❤ 125 gr . zahar brun
❤ 125 gr . unt
❤ 125 gr . miere
❤ bicarbonat de sodiu
❤ cacao ( optional )
❤ condimente turta dulce ( ghimbir , scortisoara , nucsoara , cuisoare , anason )
Pentru glazura :
❤ 1 albus de ou
❤ 150 gr . zahar pudra
❤ 2 - 3 linguri apa calda
❤ zeama de lamaie
❤ praf de sare
❤ colorant alimentar rosu
❤ colorant alimentar verde
Preparare :
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cateva minute la viteza mare impreuna cu zaharul , oul si mierea .
Se incorporeaza faina cernuta , bicarbonatul de sodiu , cacao ( optional ) si condimentele pentru turta dulce .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .
Pe masa presarata cu faina , se indeparteaza folia de pe aluat ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si se intinde cu o grosime de aproximativ 3 - 4 mm .

Cu ajutorul stampilelor sau a formelor de biscuiti se decupeaza / taie aluatul ( eu am folosit forma omuletului de turta dulce - ginger bread man ) .
Tava cu turta dulce acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 - 17 minute ( pana la prinderea culorii brun - aurii ) .
Dupa coacere , turta dulce se scoate si se lasa la racit .
Pentru glazura , albusul se bate cu un praf de sare pana la inspumare dupa care se incorporeaza zaharul pudra , zeama de lamaie , 2 - 3 linguri apa calda si colorant alimentar ( rosu - verde ) .
Se decoreaza dupa preferinte cu glazura obtinuta care se introduce intr-o punga de ornat prevazuta cu varf rotund .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :




❤
















Comentarii
Trimiteți un comentariu