Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata
Ingrediente
❤ 400 gr . de morcovi
❤ 4 oua
❤ 220 gr . de zahar
❤ 500 gr . de faina
❤ coaja si sucul de la o lamaie
❤ 250 ml . de iaurt
❤ 160 ml . ulei de floarea soarelui
❤ praf de copt
❤ esenta de lamaie
❤ 1 tabla de ciocolata alba
❤ lapte
Preparare :
Morcovii spalati se curata , se taie bucati si se dau prin razatoarea mica sau chopperul de bucatarie .
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza la viteza mare cateva minute pana la omogenizare .
Se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt , uleiul , iaurtul , coaja si sucul de la o lamaie , esenta de lamaie si nu in ultimul rand morcovii .
Tava unsa si presarata cu faina sau acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Pentru glazura , se topeste ciocolata alba impreuna cu laptele la bain - marie sau cuptorul cu microunde dupa care cu ajutorul unei linguri sau palete de bucatarie se distribuie ( din mijloc catre margini ) deasupra prajiturei .
Se decoreaza si portioneaza dupa preferinte ( eu am folosit nuci decojite ) .
Reteta ciambelline cu morcovi si glazura de ciocolata :
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :



❤
























Comentarii
Trimiteți un comentariu