Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

Ingrediente 


❤  400 gr . de morcovi 

❤  4 oua 

❤  220 gr . de zahar 

❤  500 gr . de faina 

❤  coaja si sucul de la o lamaie 

❤  250 ml . de iaurt 

❤  160 ml . ulei de floarea soarelui

❤  praf de copt 

❤  esenta de lamaie 

❤  1 tabla de ciocolata alba 

❤  lapte 

Preparare :


Morcovii spalati se curata , se taie bucati si se dau prin razatoarea mica sau chopperul de bucatarie .



Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza la viteza mare cateva minute pana la omogenizare .



Se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt  , uleiul , iaurtul , coaja si sucul de la o lamaie , esenta de lamaie si nu in ultimul rand morcovii .








Tava unsa si presarata cu faina sau acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) . 





Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racit .



Pentru glazura , se topeste ciocolata alba impreuna cu laptele la bain - marie sau cuptorul cu microunde dupa care cu ajutorul unei linguri sau palete de bucatarie se distribuie ( din mijloc catre margini ) deasupra prajiturei .


Se decoreaza si portioneaza dupa preferinte ( eu am folosit nuci decojite ) .



Reteta ciambelline cu morcovi si glazura de ciocolata :


Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

                                             

                                   




                                              
                                         
                                                                                  ❤


Comentarii

Postări populare