Brain Cake
Ingrediente
Pentru blat :
❤ 3 oua
❤ 1 iaurt gras
❤ 3 cesti ( pahare ) de faina
❤ 2 cesti ( pahare ) de zahar
❤ 1 / 2 ceasca ( pahar ) de ulei
❤ 1 praf de copt
❤ zahar vanilat
❤ esenta de vanilie
❤ colorant alimentar rosu
Pentru fondant ( pasta de zahar ) :
❤ 300 gr . bezele ( marshmallows )
❤ 500 gr . zahar pudra
❤ 30 gr . amidon
❤ sucul de la 1 lamaie
❤ ulei ( recomand sa fie unul cu gust neutru - floarea soarelui - rapita - cocos sau de palmier ) .
❤ gem de macese
Preparare :
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cateva minute la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza uleiul impreuna cu iaurtul , esenta de vanilie , faina , praful de copt si colorantul alimentar rosu .
Turnam compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa si presarata cu faina .
Forma de tort cu inel detasabil se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 - 50 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , tortul se scoate si se lasa la racit .
Intr-un bol se pun 250 - 300 gr . zahar pudra , cernut impreuna cu 1 lingura de amidon si se face o adancitura in mijloc .
Bezelele ( marshmallows ) impreuna cu sucul de la o lamaie se introduc in cuptorul cu microunde pentru 1 minut ( se amesteca cu o lingura / spatula unsa cu ulei ) .
Operatiunea trebuie repetata de 3 - 4 ori , pana cand acestea isi maresc volumul si devin spumoase .
Pasta obtinuta se rastoarna in adancitura facuta in zaharul pudra ( bolul 1 ) si se amesteca pana la incorporare .
Pe masa unsa cu ulei si presarata cu zahar pudra alterata cu amidon se framanta pasta pana cand devine ferma si nelipicioasa .
Dupa framantare , pasta se unge cu ulei , se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora ( recomand peste noapte ) .
Ungem tortul cu gem de macese ( eu am folosit unul homemade facut de mama - delicios - atat pentru lipire cat si decor ) sau glazura ( miere , gem si colorant alimentar rosu ) dupa care rulam ( tuburi ) pasta de zahar de aproximativ 1 centimetru pentru formarea creierului uman .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :




























Comentarii
Trimiteți un comentariu