Tort pandispan cu ciocolata
Ingrediente
Pentru blat :
❤ 5 oua
❤ 10 linguri de zahar
❤ 10 linguri de faina
❤ 5 linguri de apa rece
❤ 4 linguri de cacao
❤ un praf de sare
❤ esenta de rom
Pentru insiropare :
❤ 2 linguri de zahar
❤ 5 linguri de apa
Pentru crema :
❤ 2 table de ciocolata
❤ 1 cana de zahar
❤ 250 gr . unt
Preparare :
Se separa albusurile de galbenusuri .


Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat pana la intarire dupa care se incorporeaza galbenusurile , zaharul si cele 5 linguri de apa rece .

Cu ajutorul unei spatule de bucatarie se amesteca cu miscari usoare de sus in jos faina cernuta impreuna cu cacao si esenta de rom .
Dupa coacere , blatul se mai lasa pentru cel putin 5 - 10 minute in cuptor ( pentru a nu intampina probleme - lasarea blatului ) .
Se desprinde inelul detasabil , hartia de copt si se scoate / lasa pe o farfurie sau un gratar metalic pana la racire .

Blatul se feliaza dupa preferinte cu un cutit special conceput pentru torturi sau unul de bucatarie lung si zimtat .
Feliile de blat obtinute se insiropeaza cu apa si zahar .
Pentru crema , apa se incalzeste la foc mic impreuna cu zaharul , untul si cele 2 table de ciocolata .
Crema de ciocolata ( dupa racire si intarire ) se distribuie din mijloc catre margini cu un evantai special conceput pentru creme pe feliile de blat insiropate .

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit ciocolata rasa ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :


❤



























Comentarii
Trimiteți un comentariu