Prajitura Revani ( Basbousa )

Ingrediente 


❤  4 oua 

❤  500 gr . gris 

❤  125 gr . unt 

❤  800 gr . iaurt 

❤  200 gr . zahar 

❤  praf de copt 

❤  esenta de vanilie 

❤  praf de sare 

❤  nuca de cocos / fulgi de cocos 

❤  fistic 

❤ migdale 

Pentru sirop :

❤  150 gr . zahar 

❤  2 lamai ( coaja si sucul ) 

❤  100 ml . apa 

Preparare : 

Se separa albusurile de galbenusuri .

Galbenusurile impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana la omogenizare .



Se incorporeaza iaurtul impreuna cu grisul , praful de copt si esenta de vanilie .




Intr-un alt bol uscat , albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar dupa intarire se amesteca cu miscari usoare de jos in sus cu ajutorul unei palete de bucatarie in compozitia obtinuta ( bolul 1 ) .





Tava unsa si presarata cu faina sau acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .




Pentru sirop , apa se incalzeste la foc mic impreuna cu zaharul , coaja si sucul de la cele 2 lamai .



Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se insiropeaza ( cu ajutorul unei linguri ) sau toarna siropul racit ( dupa 15 minute de fierbere ) .

Prajitura calda va absorbi siropul in totalitate .






Se serveste racita , portionata dupa preferinte si presarata cu fistic , migdale sau nuca de cocos / fulgi de cocos .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

                                                 

                                                   

       
               




                                                                                   ❤






Comentarii

Postări populare