Prajitura Revani ( Basbousa )
Ingrediente
❤ 4 oua
❤ 500 gr . gris
❤ 125 gr . unt
❤ 800 gr . iaurt
❤ 200 gr . zahar
❤ praf de copt
❤ esenta de vanilie
❤ praf de sare
❤ nuca de cocos / fulgi de cocos
❤ fistic
❤ migdale
Pentru sirop :
❤ 150 gr . zahar
❤ 2 lamai ( coaja si sucul )
❤ 100 ml . apa
Preparare :
Se separa albusurile de galbenusuri .
Galbenusurile impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza iaurtul impreuna cu grisul , praful de copt si esenta de vanilie .
Intr-un alt bol uscat , albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar dupa intarire se amesteca cu miscari usoare de jos in sus cu ajutorul unei palete de bucatarie in compozitia obtinuta ( bolul 1 ) .
Tava unsa si presarata cu faina sau acoperita cu hartie de copt se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Pentru sirop , apa se incalzeste la foc mic impreuna cu zaharul , coaja si sucul de la cele 2 lamai .
Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se insiropeaza ( cu ajutorul unei linguri ) sau toarna siropul racit ( dupa 15 minute de fierbere ) .
Prajitura calda va absorbi siropul in totalitate .
Se serveste racita , portionata dupa preferinte si presarata cu fistic , migdale sau nuca de cocos / fulgi de cocos .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :


❤


























Comentarii
Trimiteți un comentariu