Cinnamon Rolls

Ingrediente 


❤  2 oua 

❤  600 gr . faina 

❤  70 gr . unt 

❤  75 gr . zahar 

❤  200 ml . lapte 

❤  25 gr . drojdie ( proaspata sau 13 gr . uscata ) 

❤  varf cutit de sare 

❤  90 gr . unt 

❤  200 gr . zahar 

❤  scortisoara 

Preparare :


Se face un aluat din laptele amestecat cu drojdia de bere , faina , unt topit , zahar , varf cutit de sare si cele 2 oua  .




Dupa framantare , aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de 2 ore .




Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se unge cu pasta obtinuta din unt la temperatura camerei , zahar si scortisoara .


                                     

Dupa distribuirea pastei , aluatul se ruleaza strans , se taie bucati ( aproximativ 3 - 4 cm ) si se aseaza usor in tava de copt unsa cu unt si presarata cu faina . 








Rulourile de scortisoara obtinute se mai lasa in tava de copt la dospit aproximativ 30 - 40 de minute .

                                                 




Tava unsa cu unt si presarata cu faina se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 - 15 minute ( recomand urmarirea acestora deoarece se pot arde foarte repede ) .

                                                 


Rulourile sunt delicioase calde , imediat ce sunt scoase de la cuptor atat simple cat si glazurate dupa preferinte ( 100 gr . zahar si 3 linguri de apa ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :







                                                                                ❤







Comentarii

Postări populare