Cinnamon Rolls
Ingrediente
❤ 2 oua
❤ 600 gr . faina
❤ 70 gr . unt
❤ 75 gr . zahar
❤ 200 ml . lapte
❤ 25 gr . drojdie ( proaspata sau 13 gr . uscata )
❤ varf cutit de sare
❤ 90 gr . unt
❤ 200 gr . zahar
❤ scortisoara
Preparare :
Se face un aluat din laptele amestecat cu drojdia de bere , faina , unt topit , zahar , varf cutit de sare si cele 2 oua .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de 2 ore .
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se unge cu pasta obtinuta din unt la temperatura camerei , zahar si scortisoara .

Dupa distribuirea pastei , aluatul se ruleaza strans , se taie bucati ( aproximativ 3 - 4 cm ) si se aseaza usor in tava de copt unsa cu unt si presarata cu faina .
Rulourile de scortisoara obtinute se mai lasa in tava de copt la dospit aproximativ 30 - 40 de minute .

Tava unsa cu unt si presarata cu faina se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 - 15 minute ( recomand urmarirea acestora deoarece se pot arde foarte repede ) .

Rulourile sunt delicioase calde , imediat ce sunt scoase de la cuptor atat simple cat si glazurate dupa preferinte ( 100 gr . zahar si 3 linguri de apa ) .
❤


























Comentarii
Trimiteți un comentariu