Tort cu cafea si amarettini

Ingrediente

❤  3 oua 

❤  100 gr . de unt 

❤  150 gr . de zahar 

❤  250 gr . de faina 

❤  1 lingurita praf de copt

❤  50 ml . de lapte 

❤  50 ml . de cafea

❤  esenta de migdale 

❤  zahar vanilat

❤ amarettini


Amaretti este denumirea italiana pentru fursecuri ( macaroons ) ceea ce inseamna '' lucruri putin amare '' . 

Crocante pe partea exterioara si moale in interior aceste mici fursecuri de forma rotund - galbui isi au originea din Venetia Italia de pe perioada Renasterii .

Fursecurile Amaretti sunt facute din migdale de pamant sau pasta de migdale impreuna cu zahar si albus de ou .



Preparare :


Intr-un bol la viteza mare se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si cele 3 oua .



Se incorporeaza laptele impreuna cu faina cernuta si praful de copt .


Turnam compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa si presarata cu faina .




Decoram dupa preferinte suprafata aluatului cu amarettini insiropati in cafea .







Forma de tort cu inel detasabil se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cel putin 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , tortul se scoate  , se lasa la racit si se serveste presarat cu zahar pudra .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/



                                             



                                           

                                                                         

                                                                              ❤






Comentarii

Postări populare