Tort cu cafea si amarettini
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 100 gr . de unt
❤ 150 gr . de zahar
❤ 250 gr . de faina
❤ 1 lingurita praf de copt
❤ 50 ml . de lapte
❤ 50 ml . de cafea
❤ esenta de migdale
❤ esenta de migdale
❤ zahar vanilat
❤ amarettini
Amaretti este denumirea italiana pentru fursecuri ( macaroons ) ceea ce inseamna '' lucruri putin amare '' .
Crocante pe partea exterioara si moale in interior aceste mici fursecuri de forma rotund - galbui isi au originea din Venetia Italia de pe perioada Renasterii .
Fursecurile Amaretti sunt facute din migdale de pamant sau pasta de migdale impreuna cu zahar si albus de ou .
Preparare :
Intr-un bol la viteza mare se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si cele 3 oua .
Se incorporeaza laptele impreuna cu faina cernuta si praful de copt .
Turnam compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa si presarata cu faina .
Decoram dupa preferinte suprafata aluatului cu amarettini insiropati in cafea .
Forma de tort cu inel detasabil se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cel putin 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , tortul se scoate , se lasa la racit si se serveste presarat cu zahar pudra .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/






















Comentarii
Trimiteți un comentariu