Semifreddo Pan di Stelle
Ingrediente
❤ aprox . 20 de bucati biscuiti italienesti Pan di Stelle
❤ 350 gr . mascarpone
❤ 1 cutie de smantana ( grasa sau lichida )
❤ 3 linguri de miere
❤ 1 lingura zahar tos
❤ esenta de rom
❤ cacao
❤ nutella ( optional )
Biscutii Mulino Bianco Pan di Stelle sunt unii dintre cei mai iubiti si deliciosi biscuiti din Italia .
Reprezinta alegerea potrivita pentru momentele în care aveti musafiri în vizita sau cand aveti pofta de ceva dulce .
Preparare :
Intr-un bol turnam smantana , presaram lingura de zahar tos si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .
Pentru a fi batuta cum trebuie , smantana trebuie sa fie rece de asemenea si ustensilele pentru facut frisca - adica telul manual sau cel de la mixer tinute la frigider sau congelator peste noapte sau cel putin cateva ore inainte de utilizare .
Initial , smantana va face bule dar dupa cateva minute se va intari din ce in ce mai mult ramanand fixata pe tel .
Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , cele 3 linguri de miere si esenta de rom .
Intr-o forma de chec acoperita cu folie alimentara , turnam crema obtinuta , nivelam cu ajutorul unei spatule de bucatarie si decoram cu biscuitii italienesti Pan di Stelle astfel incat sa ne rezulte 4 straturi - crema , cele 3 randuri de biscuiti - mijloc si baza - aproximativ 14 bucati impreuna cu nutella - optional ) .
Inainte de consum , dupa racire ( recomand sa fie lasata peste noapte ) intoarcem forma de chec sub o farfurie sau suport de tort si indepartam cu grija folia alimentara .
Se decoreaza dupa preferinte .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
















Comentarii
Trimiteți un comentariu