Semifreddo Pan di Stelle

Ingrediente


❤  aprox . 20 de bucati biscuiti italienesti Pan di Stelle

❤  350 gr . mascarpone 

❤  1 cutie de smantana ( grasa sau lichida ) 

❤  3 linguri de miere 

❤  1 lingura zahar tos 

❤  esenta de rom 

❤  cacao 

❤  nutella ( optional ) 


Biscutii Mulino Bianco Pan di Stelle sunt unii dintre cei mai iubiti si deliciosi biscuiti din Italia .

Reprezinta alegerea potrivita pentru momentele în care aveti musafiri în vizita sau cand aveti pofta de ceva dulce .

Biscuitii Mulino Bianco Pan di Stelle sunt biscuiti obtinuti dintr-un aluat pe baza de alune si cacao , decorati cu contrastante stele albe .




Preparare :


Intr-un bol turnam smantana , presaram lingura de zahar tos si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .

Pentru a fi batuta cum trebuie , smantana trebuie sa fie rece de asemenea si ustensilele pentru facut frisca - adica telul manual sau cel de la mixer tinute la frigider sau congelator peste noapte sau cel putin cateva ore inainte de utilizare .




Initial , smantana va face bule dar dupa cateva minute se va intari din ce in ce mai mult ramanand fixata pe tel .

Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , cele 3 linguri de miere si esenta de rom .

Intr-o forma de chec acoperita cu folie alimentara , turnam crema obtinuta , nivelam cu ajutorul unei spatule de bucatarie si decoram cu biscuitii italienesti Pan di Stelle astfel incat sa ne rezulte 4 straturi - crema , cele 3 randuri de biscuiti - mijloc si baza - aproximativ 14 bucati impreuna cu nutella - optional ) .








Inainte de consum , dupa racire ( recomand sa fie lasata peste noapte ) intoarcem forma de chec sub o farfurie sau suport de tort si indepartam cu grija folia alimentara .

Se decoreaza dupa preferinte .


Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/







                                                                                ❤


Comentarii

Postări populare