Rulada pandispan cu dulce de leche
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 200 gr . de zahar
❤ 130 gr . de faina
❤ 50 ml . de lapte
❤ 1 praf de copt
❤ zahar vanilat
❤ dulce de leche
Dulceata de lapte sau dulcele de leche , dupa numele original , este un desert inventat in 1829 in Buenos Aires si este unul dintre cele mai apreciate delicii din lume .
Exista mai multe variante de dulce de leche :
In El Salvador , dulcele de leche are o textura moale si sfarmicioasa . Mexicanii ii spun manjar pe care il prepara cu vanilie sau cajeta din lapte de capra .
In Cuba , dulcele de leche este cunoscut drept cortada si se gateste din lapte acru , coagulat iar apoi indulcit .
In Republica Dominicana , dulcele de leche este obtinut din cantitati egale de lapte si zahar , la care se adauga scortisoara .
In Puerto Rico , dulcele de leche se prepara cu lapte de cocos neindulcit .
Dulcele de leche este foarte popular si in Filipine , unde este servit cu prajituri , inghetata sau rulouri la mic dejun .
Francezii il numesc confiture de lait , iar norvegienii Hapa ( un dulce de leche mai gros dar nu atat de indulcit ) .
Reteta de baza presupune fierberea la foc mic a laptelui si a zaharului , amestecand constant pana la evaporarea apei din lapte si ingrosarea acestuia sau fierberea la baie de abur , cateva ore a cutiilor nedesfacute de lapte condensat indulcit .
O raritate in Romania insa lucrul acesta e in curs de schimbare .
Recomand cu drag pagina unei bune prietene care se ocupa cu importul dulcelui de leche si de unde puteti comanda online : https://www.facebook.com/traditiiinternationale
Preparare :
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cateva minute la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt , zaharul vanilat si laptele .
In tava de copt acoperita cu hartie de copt se toarna amestecul obtinut nivelat cu ajutorul unei palete de bucatarie dupa care se adauga in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 7 - 8 minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , pandispanul se scoate si se lasa la racit .
Pe o masa intinsa , punem o hartie de copt si inversam pandispanul ( cu fundul in sus ) astfel incat sa fie intre cele doua hartii de copt .
Dulcele de leche la temperatura camerei ( se tine la rece pentru pastrarea texturii ) se raspandeste pe toata suprafata pandispanului .
Cu ajutorul hartiei de copt ( de dedesupt ) rulam pandispanul impreuna cu dulcele de leche dupa care il depozitam in frigider timp de o ora pentru intarirarea ruladei .
Reteta Alfajores cu dulce de leche :
https://madewithlovehomemadewithlove.blogspot.ro/2017/09/alfajores-cu-dulce-de-leche.html
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/





























Comentarii
Trimiteți un comentariu