Cornulete fragede cu iaurt si dulceata de cirese
Ingrediente
❤ 125 gr . iaurt gras
❤ 250 gr . faina
❤ 125 gr . unt
❤ praf de copt
❤ sare
❤ zahar vanilat
❤ 300 gr . dulceata de cirese
Preparare :
Topim untul la bain - marie deoarece daca il topim la cuptorul cu microunde sau direct pe flacara aragazului aluatul isi schimba consistenta .
Intr-un bol incapator care sa ne permita sa framantam adaugam faina impreuna cu untul topit rece , iaurtul , praful de copt , sarea si zaharul vanilat .
Aluatul obtinut il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .
Pe masa presarata cu faina , indepartam folia alimentara ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si il intindem intr-o foaie de aproximativ 0 , 5 cm . grosime .
Taiem cu ajutorul unei rotite sau cutit de bucatarie aluatul in 8 triunghiuri .
Ungem individual fiecare triunghi ( sanse mai mici sa iasa dulceata la copt ) dupa care rulam de la mare la mic ( baza spre varf ) , pentru a forma cornuletele .
In cuptorul preincalzit la 180 de grade coacem cornuletele pentru 15 - 20 de minute , pana la rumenirea usoara a acestora .
Dupa coacere , lasam cornuletele sa se raceasca apoi le servim presarate cu zahar pudra .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :


























Comentarii
Trimiteți un comentariu