Cornulete fragede cu iaurt si dulceata de cirese

Ingrediente 


❤  125 gr . iaurt gras 

❤  250 gr . faina 

❤  125 gr . unt 

❤  praf de copt 

❤  sare 

❤  zahar vanilat 

❤  300 gr . dulceata de cirese 

Preparare :

Topim untul la bain - marie deoarece daca il topim la cuptorul cu microunde sau direct pe flacara aragazului aluatul isi schimba consistenta . 





Intr-un bol incapator care sa ne permita sa framantam adaugam faina impreuna cu untul topit rece , iaurtul , praful de copt , sarea si zaharul vanilat .



Aluatul obtinut il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .


Pe masa presarata cu faina , indepartam folia alimentara ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si il intindem intr-o foaie de aproximativ 0 , 5 cm . grosime . 

Taiem cu ajutorul unei rotite sau cutit de bucatarie aluatul in 8 triunghiuri .









Ungem individual fiecare triunghi ( sanse mai mici sa iasa dulceata la copt ) dupa care rulam de la mare la mic ( baza spre varf ) , pentru a forma cornuletele .




Asezam cornuletele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt a le unge cu nimic deasupra .


In cuptorul preincalzit la 180 de grade coacem cornuletele pentru 15 - 20 de minute , pana la rumenirea usoara a acestora . 

Dupa coacere , lasam cornuletele sa se raceasca apoi le servim presarate cu zahar pudra .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/



                                              




                                                                              ❤




Comentarii

Postări populare