Ciambella italiana cu cafea




Ingrediente

❤  3 oua

❤  1 iaurt gras

❤  350 gr . faina

❤  200 gr . zahar

❤  1 / 2 ceasca ( pahar ) de ulei

❤  100 ml . cafea

❤  1 / 2 praf de copt

❤  1 varf de cutit scortisoara

❤  esenta de rom

❤  zahar vanilat

Preparare :

Pentru inceput , pregatim cafeaua .

2 linguri de cafea la 170 ml . de apa ( bineinteles daca doriti sa fie mai tare puteti sa mai adaugati cafea ) cu un varf de cutit de scortisoara ( aceasta accentueaza aroma si rasfata simturile ) .

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cateva minute la viteza mare pana la omogenizare .


                                           


Se incorporeaza uleiul impreuna cu iaurtul , cafeaua , esenta de rom , faina cernuta cu praful de copt .


Forma de ciambella unsa cu unt si presarata cu faina se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .


                                              

Dupa coacere , ciambella se scoate si se lasa la racit ( pentru a ne facilita scoaterea acesteia din forma ) .

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra si boabe de cafea nemacinate ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :


https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/




                                      
                                             
                                               


                                                 

                                                                                  ❤















Comentarii

Postări populare