Tort trandafir ( torta rosa ) cu dulceata de coacaze

Ingrediente 


❤  200 ml . lapte

❤  13 g . drojdie de bere 

❤  500 gr . faina 

❤  2 linguri ulei de floarea soarelui

❤  150 gr . zahar 

❤  2 oua ( unul pentru aluat / unul pentru ungerea aluatului ) 

❤  350 gr . dulceata de coacaze 

❤  zahar vanilat 

Preparare :


Se face un aluat din lapte amestecat cu drojdia de bere , faina , 2 linguri ulei de floarea soarelui , zahar si un ou .




Dupa framantare , aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de 2 ore .




Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se adauga dulceata de coacaze ( in mijloc , acesta urmand sa se distribuie catre margini ) .






Dupa distribuirea dulcetii , aluatul se ruleaza , se taie bucati ( aproximativ 3 degete ) si se aseaza usor ( ridicate cu umplutura in sus ) in forma de tort unsa cu unt .





Trandafirul rezultat se mai lasa in forma de tort la dospit aproximativ 30 - 40 de minute pentru a umple golurile ramase .

Se bate un ou , se unge deasupra si se pudreaza cu zahar vanilat .

                                              

Forma de tort se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , tortul de trandafiri se scoate si se lasa la racit . 

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra si petale de trandafiri ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/







                                                                                 ❤



Comentarii

Postări populare