Tort trandafir ( torta rosa ) cu dulceata de coacaze
Ingrediente
❤ 200 ml . lapte
❤ 13 g . drojdie de bere
❤ 500 gr . faina
❤ 2 linguri ulei de floarea soarelui
❤ 150 gr . zahar
❤ 2 oua ( unul pentru aluat / unul pentru ungerea aluatului )
❤ 350 gr . dulceata de coacaze
❤ zahar vanilat
Preparare :
Se face un aluat din lapte amestecat cu drojdia de bere , faina , 2 linguri ulei de floarea soarelui , zahar si un ou .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de 2 ore .
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se adauga dulceata de coacaze ( in mijloc , acesta urmand sa se distribuie catre margini ) .
Dupa distribuirea dulcetii , aluatul se ruleaza , se taie bucati ( aproximativ 3 degete ) si se aseaza usor ( ridicate cu umplutura in sus ) in forma de tort unsa cu unt .
Trandafirul rezultat se mai lasa in forma de tort la dospit aproximativ 30 - 40 de minute pentru a umple golurile ramase .
Se bate un ou , se unge deasupra si se pudreaza cu zahar vanilat .

Forma de tort se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , tortul de trandafiri se scoate si se lasa la racit .
Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra si petale de trandafiri ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤
























Comentarii
Trimiteți un comentariu