Crostata italiana cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

❤  2 oua 

❤  300 gr . faina

❤  100 gr . unt

❤  100 gr . zahar

❤  coaja de la o lamaie

❤  1 varf de cutit bicarbonat de sodiu

❤  1 cutie de smantana ( grasa sau lichida ) 

❤  250 gr . mascarpone

❤  150 gr . zmeura ( proaspete sau congelate - dupa preferinte ) 

❤  zahar vanilat

Preparare :


Se face un aluat din faina , unt , zahar , coaja de la o lamaie , ou si un varf de cutit bicarbonat de sodiu .

Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora . 


Intr-o forma de tort cu inel detasabil sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina se intinde aluatul ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) iar cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea .





Forma de tort cu inel detasabil sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant )  .

Dupa coacere , crostata se scoate si se lasa la racit .

Intr-un bol turnam smantana lichida si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam viteza cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .


Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , zaharul vanilat si zmeura ( eu am folosit congelate - nu din comert ci din gradina bunicii ) .





Daca crema vi se pare prea lichida , lasati-o la rece 5 - 7 minute .

Turnam crema peste crostata ( dupa racirea acesteia ) in mijloc , acesta urmand sa se distribuie catre margini si decoram dupa preferinte cu zmeura si sirop ( lasat de acestea dupa decongelare ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/





                                             


                                                                            ❤

















Comentarii

Postări populare