Crostata italiana cu ciocolata si marmelada de capsuni

Ingrediente


❤  3 oua 

❤  300 gr . faina 

❤  100 gr . unt 

❤  100 gr . zahar 

❤  30 gr . cacao amara

❤  1 varf de cutit bicarbonat de sodiu

❤  400 gr . marmelada de capsuni 

Preparare :


Se face un aluat din faina , unt , zahar , ou , cacao amara si un varf de cutit bicarbonat de sodiu .


Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora . 



Pe masa presarata cu faina , se indeparteaza folia de pe aluat ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si se imparte in doua : o bucata mare si una mica , pentru ornat .



Bucata mare se intinde intr-o forma rotunda sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina .


Se taie cu grija excesul aluatului de pe margini dupa care cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea . 




Se adauga marmelada de capsuni ( in mijloc , aceasta urmand sa se distribuie catre margini ) .




Din aluatul ramas se decupeaza cu ajutorul unei forme dupa preferinte ( eu am folosit cel de inimioara ) care se pun deasupra marmeladei ( crostatei ) .
                                     
                                         


                                             
                                   

Forma rotunda sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , crostata se scoate si se lasa la racit .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/

 




                                                                           ❤



                                           
                                                                 
                                                                     





Comentarii

Postări populare