Crostata italiana cu ciocolata si marmelada de capsuni
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 300 gr . faina
❤ 100 gr . unt
❤ 100 gr . zahar
❤ 30 gr . cacao amara
❤ 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
❤ 400 gr . marmelada de capsuni
Preparare :
Se face un aluat din faina , unt , zahar , ou , cacao amara si un varf de cutit bicarbonat de sodiu .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .
Pe masa presarata cu faina , se indeparteaza folia de pe aluat ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si se imparte in doua : o bucata mare si una mica , pentru ornat .
Bucata mare se intinde intr-o forma rotunda sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina .
Se taie cu grija excesul aluatului de pe margini dupa care cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea .
Se adauga marmelada de capsuni ( in mijloc , aceasta urmand sa se distribuie catre margini ) .
Din aluatul ramas se decupeaza cu ajutorul unei forme dupa preferinte ( eu am folosit cel de inimioara ) care se pun deasupra marmeladei ( crostatei ) .



Forma rotunda sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , crostata se scoate si se lasa la racit .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/




















Comentarii
Trimiteți un comentariu