Ciambelline cu morcovi si glazura de ciocolata

Ingrediente


❤  200 gr . de morcovi

❤  2 oua 

❤  200 gr . de zahar

❤  250 gr . de faina 

❤  coaja si sucul de la o lamaie

❤  120 ml . ulei de floarea soarelui

❤  1 / 2 lingurita praf de copt 

❤  esenta de vanilie 

❤  1 tabla de ciocolata 

❤  lapte

Preparare :


Morcovii spalati se curata , se taie bucati si se dau prin razatoarea mica sau chopperul de bucatarie .



La viteza mare se mixeaza cateva minute pana la omogenizare ouale impreuna cu zaharul .


Se incorporeaza uleiul impreuna cu morcovii , coaja si sucul de la o lamaie , esenta de vanilie si nu in ultimul rand faina cernuta cu praful de copt .





Se ung formele de ciambelline ( eu am folosit doua modele diferite ) cu unt si se presara faina .




In cuptorul preincalzit la 180 de grade se adauga formele de ciambelline pentru 20 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , ciambellinele se scot si se lasa la racit ( pentru a ne facilita scoaterea acestora din forme ) .

Pentru glazura , se topeste ciocolata impreuna cu laptele la bain - marie sau microunde si se scufunda ciambellinele cu fata in jos ( sau prelinge deasupra ) .

                                      


Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit morcovi rasi ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/







                                                                              ❤







Comentarii

Postări populare