Ciambelline cu morcovi si glazura de ciocolata
Ingrediente
❤ 200 gr . de morcovi
❤ 2 oua
❤ 200 gr . de zahar
❤ 250 gr . de faina
❤ coaja si sucul de la o lamaie
❤ 120 ml . ulei de floarea soarelui
❤ 1 / 2 lingurita praf de copt
❤ esenta de vanilie
❤ 1 tabla de ciocolata
❤ lapte
Preparare :
Morcovii spalati se curata , se taie bucati si se dau prin razatoarea mica sau chopperul de bucatarie .
La viteza mare se mixeaza cateva minute pana la omogenizare ouale impreuna cu zaharul .
Se incorporeaza uleiul impreuna cu morcovii , coaja si sucul de la o lamaie , esenta de vanilie si nu in ultimul rand faina cernuta cu praful de copt .
Se ung formele de ciambelline ( eu am folosit doua modele diferite ) cu unt si se presara faina .
Dupa coacere , ciambellinele se scot si se lasa la racit ( pentru a ne facilita scoaterea acestora din forme ) .
Pentru glazura , se topeste ciocolata impreuna cu laptele la bain - marie sau microunde si se scufunda ciambellinele cu fata in jos ( sau prelinge deasupra ) .

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit morcovi rasi ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤




















Comentarii
Trimiteți un comentariu