Tort Pan di Stelle
Ingrediente
❤ 500 gr . de biscuiti italienesti Pan di Stelle
❤ 500 gr . mascarpone
❤ 300 gr . nutella
❤ 80 gr . unt
❤ 100 gr . zahar
❤ 2 oua
❤ 1 plic zahar vanilat
❤ cacao
❤ lapte ( optional )
Biscutii Mulino Bianco Pan di Stelle sunt unii dintre cei mai iubiti si deliciosi biscuiti din Italia .
Reprezinta alegerea potrivita pentru momentele în care aveti musafiri în vizita sau cand aveti pofta de ceva dulce .
Biscuitii Mulino Bianco Pan di Stelle sunt biscuiti obtinuti dintr-un aluat pe baza de alune si cacao , decorati cu contrastante stele albe .
Preparare :
Pentru blat , macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau mai putin elegant dar foarte eficient ii zdrobim ( intr-o punga cu ajutorul sucitoarei ) .
Adaugam untul topit ( bain - marie sau cuptorul cu microunde ) peste biscuitii maruntiti , omogenizam amestecul si il rasturnam intr-o forma de tort cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt .
Presam cu o lingura pentru a obtine un blat compact apoi dam forma la frigider .
Pentru umplutura , ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza crema de mascarpone impreuna cu cele 300 de gr . de nutella si biscuitii maruntiti ( eu am pus deoparte de la umplerea formei ) .
Dupa racire , forma se scoate de la frigider si se decoreaza cu biscuiti Pan di Stelle de jur imprejur ( aproximativ 14 bucati ) .
Se adauga crema de mascarpone , nutella si pan di stelle ( in mijloc , aceasta urmand sa se distribuie catre margini ) .
Dupa distribuire , se presara cacao deasupra si se decoreaza dupa preferinte ( biscuitii se pot inmuia in lapte optional - pentru a facilita taierea tortului ) .
Dupa decorare , forma de tort se da la frigider cel putin 4 ore inainte de servire ( in caz ca nu mai aveti rabdare - aproximativ 1 ora la congelator ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/














Comentarii
Trimiteți un comentariu