Tort Oreo cu mascarpone si nutella
Ingrediente
Pentru blat :
❤ 260 gr . de biscuiti Oreo ( 4 pachete )
❤ 120 gr . unt
Pentru umplutura :
❤ 350 gr . de mascarpone
❤ 1 cutie de smantana ( grasa sau lichida )
❤ 3 linguri de miere
❤ 60 gr . de biscuiti Oreo ( 1 pachet )
❤ 3 linguri de nutella
❤ esenta de rom sau vanilie ( optional dupa gust )
Preparare :
Pentru blat , macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau mai putin elegant dar foarte eficient ii zdrobim ( intr-o punga cu ajutorul sucitoarei ) .
Adaugam untul topit peste biscuitii maruntiti , omogenizam amestecul si il rasturnam intr-o forma de tort cu inel detasabil .
Presam cu o lingura pentru a obtine un blat compact apoi dam forma la frigider .
Intr-un bol turnam smantana si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam viteza cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .
Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , esenta de rom sau vanilie , cele 3 linguri de miere si nutella .
Daca crema vi se pare prea lichida , lasati-o la rece 5 - 7 minute dupa care presarati cu bucati de biscuiti Oreo .
Turnam crema peste blat si decoram dupa preferinte ( eu am folosit restul de biscuiti ramasi atat deasupra cat si pe marginile tortului ) si lasam la rece cel putin 4 ore inante de servire .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤











Comentarii
Trimiteți un comentariu