Crostata italiana cu dulceata de piersici
Ingrediente
❤ 2 oua
❤ 300 gr . faina
❤ 100 gr . unt
❤ 100 gr . zahar
❤ coaja de la o lamaie
❤ 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
❤ 400 gr . dulceata de piersici
Preparare :
Se face un aluat din faina , unt , zahar , coaja de la o lamaie , ou si un varf de cutit bicarbonat de sodiu .
Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .
Bucata mare se intinde intr-o forma rotunda sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina .
Se taie cu grija excesul aluatului de pe margini dupa care cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea .
Se adauga dulceata de piersici ( in mijloc , aceasta urmand sa se distribuie catre margini ) .
Din aluatul ramas se taie fasii care se pun deasupra dupa preferinte insa stilul clasic italian al crostatelor este sub forma de grila .
Forma rotunda sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , crostata se scoate si se lasa la racit .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤


















Comentarii
Trimiteți un comentariu