Crostata italiana cu dulceata de piersici

Ingrediente 

❤  2 oua 

❤  300 gr . faina 

❤  100 gr . unt 

❤  100 gr . zahar 

❤  coaja de la o lamaie 

❤  1 varf de cutit bicarbonat de sodiu

❤  400 gr . dulceata de piersici 

Preparare :


Se face un aluat din faina , unt , zahar , coaja de la o lamaie , ou si un varf de cutit bicarbonat de sodiu .


Dupa framantare , aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora .



 Pe masa presarata cu faina , se indeparteaza folia de pe aluat ( dupa trecerea celor 30 de minute la frigider ) si se imparte in doua : o bucata mare si una mica , pentru ornat .

Bucata mare se intinde intr-o forma rotunda sau cu marginea ondulata unsa cu unt si presarata cu faina .



Se taie cu grija excesul aluatului de pe margini dupa care cu ajutorul unei furculite se fac mici gaurele pentru a facilita coacerea .



Se adauga dulceata de piersici ( in mijloc , aceasta urmand sa se distribuie catre margini ) .



Din aluatul ramas se taie fasii care se pun deasupra dupa preferinte insa stilul clasic italian al crostatelor este sub forma de grila .




Forma rotunda sau cu marginea ondulata se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , crostata se scoate si se lasa la racit .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/




                                                                            ❤






Comentarii

Postări populare