Clafoutis cu caise

Ingrediente 

❤  250 gr . caise 

❤  3 oua 

❤  90 gr . faina 

❤  120 gr . zahar 

❤  20 gr . unt ( pentru tapetat )

❤  200 ml . lapte 

❤  un varf de cutit de sare 

❤  esenta de vanilie 

Clafoutis isi are originea in regiunea Limousin din sud estul Frantei , iar numele desertului a fost specificat in anul 1864 insemnand '' umplut '' sau '' fixat cu un cui '' daca mergem pe filiera latina .

In mod traditional , clafoutis este cu cirese negre dar reteta poate fi preparata si cu alte fructe : mere , pere , visine , caise sau piersici . 

Textura ca de budinca a aluatului si gustul fructelor se combina intr-un mod extrem de armonios .

Preparare :

Se spala caisele , se scot samburii dupa care se feliaza si aseaza in forma rotunda sau cu marginea ondulata tapetata cu unt si presarata cu zahar .





 Intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza la viteza mare pana la dublarea volumului si dizolvarea acestora .


Se incorporeaza faina cernuta , laptele si esenta de vanilie .


Dupa omogenizare , compozitia se toarna peste caise si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) . 



Dupa coacere , desertul se scoate si se lasa la racit ( se poate da la rece pentru cateva ore inainte de servire pentru un gust mai racoritor ) .

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/






                                                                                 ❤








Comentarii

Postări populare