Clafoutis cu caise
Ingrediente
❤ 250 gr . caise
❤ 3 oua
❤ 90 gr . faina
❤ 120 gr . zahar
❤ 20 gr . unt ( pentru tapetat )
❤ 200 ml . lapte
❤ un varf de cutit de sare
❤ esenta de vanilie
Clafoutis isi are originea in regiunea Limousin din sud estul Frantei , iar numele desertului a fost specificat in anul 1864 insemnand '' umplut '' sau '' fixat cu un cui '' daca mergem pe filiera latina .
In mod traditional , clafoutis este cu cirese negre dar reteta poate fi preparata si cu alte fructe : mere , pere , visine , caise sau piersici .
Textura ca de budinca a aluatului si gustul fructelor se combina intr-un mod extrem de armonios .
Preparare :
Se spala caisele , se scot samburii dupa care se feliaza si aseaza in forma rotunda sau cu marginea ondulata tapetata cu unt si presarata cu zahar .
Se incorporeaza faina cernuta , laptele si esenta de vanilie .
Dupa omogenizare , compozitia se toarna peste caise si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , desertul se scoate si se lasa la racit ( se poate da la rece pentru cateva ore inainte de servire pentru un gust mai racoritor ) .
Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤
















Comentarii
Trimiteți un comentariu