Ciambella italiana cu cirese
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 250 gr . cirese
❤ 250 gr . zahar
❤ 350 gr . faina
❤ 1 iaurt gras
❤ 1 / 2 ceasca ( pahar ) ulei
❤ 1 plic praf de copt
❤ esenta de vanilie
❤ zahar vanilat / pudra
Preparare :
Ciresele se spala , se curata de codite si li se scot samburii .
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza uleiul impreuna cu iaurtul , esenta de vanilie , faina si praful de copt .
Dupa omogenizare , jumatate din cirese , strecurate si date prin zahar vanilat / pudra se adauga in compozitie .
Se unge forma de ciambella ( eu am folosit si cea de mini ciambella - se observa in foto inainte si dupa ) cu unt si se presara faina .
Dupa umplerea formei se adauga cealalta jumatate de cirese .
Se pune forma de ciambella in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 - 50 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , ciambella se scoate si se lasa la racit ( pentru a ne facilita scoaterea acesteia din forma ) .
Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra , sirop de casa si cateva cirese intregi ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/


















Comentarii
Trimiteți un comentariu