Cheesecake Raffaello

Ingrediente 


❤  250 gr . biscuiti Petit Beurre sau digestivi ( dupa preferinte ) 

❤  150 gr . unt 

❤  250 gr . mascarpone 

❤  150 gr . ricotta 

❤  100 gr . zahar 

❤  170 gr . faina de cocos

❤  200 gr . ciocolata alba 

❤  nuca de cocos /  fulgi de cocos ( proaspat sau cumparat de la magazin ) 

❤  bomboane Raffaello

Preparare :


Pentru blat , macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau mai putin elegant dar foarte eficient ii zdrobim cu mana sau intr-o punga cu sucitoarea dupa care adaugam untul topit ( bain - marie sau cuptorul cu microunde ) .


Omogenizam amestecul si il rasturnam intr-o forma de tort cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt . 

Presam cu o lingura pentru a obtine un blat compact apoi dam forma la frigider pana pregatim umplutura . 


Pentru umplutura , intr-un bol mixam mascarpone , ricotta si zaharul .

Se incorporeaza faina de cocos si ciocolata alba ( bain - marie sau cuptorul cu microunde ) .


Dupa racire forma se scoate de la frigider , se adauga crema de mascarpone , ricotta si ciocolata alba ( in mijloc , acesta urmand sa se distribuie catre margini ) . 

Dupa distribuire , se presara nuca de cocos / fulgi de cocos si se decoreaza dupa preferinta cu bomboane Raffaello .



Forma de tort se da la frigider cel putin 4 ore inainte de servire ( in caz ca nu mai aveti rabdare - aproximativ 1 ora la congelator ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/







                                                                            ❤


Comentarii

Postări populare