Cheesecake cu coacaze


Ingrediente 


Pentru blat :

❤  300 gr . de biscuiti digestivi 

❤  130 gr . unt 

❤  2 linguri de cacao 


Pentru umplutura :

❤  400 gr . branza de vaci 

❤  1 cutie de smantana ( grasa sau lichida ) 

❤  250 ml . de frisca 

❤  5 linguri de zahar 

❤  1 plic zahar vanilat 

❤  10 gr . gelatina 

❤  coacaze proaspete ( eu am folosit din gradina bunicii , sanatoase si gustoase ) 

Preparare :


Pentru blat , macinam biscuitii digestivi cu ajutorul robotului de bucatarie sau mai putin elegant dar foarte eficient ii zdrobim ( intr-o punga cu ajutorul sucitoarei ) .

Adaugam untul topit si cele doua linguri de cacao peste biscuitii maruntiti , omogenizam amestecul si il rasturnam intr-o forma de tort cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt .


Presaram cu o lingura pentru a obtine un blat compact apoi dam forma la frigider .


Pentru umplutura , branza de vaci se amesteca cu smantana , zaharul, zaharul vanilat si coacazele pana la omogenizare .



Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml . apa rece pentru 10 minute dupa care se topeste la bain - marie si se lasa la racit . 

Intr-un bol se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule , amestecand usor de jos in sus .

Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza , se niveleaza dupa care se decoreaza cu coacaze dupa preferinte si se adauga gelatina ( culoarea rosiatica se datoreaza coacazelor deoarece cu ajutorul unei furculite le-am maruntit inainte de folosire ) .






Dupa decorare , forma de tort se da la frigider cel putin 4 ore inainte de servire .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/






                                                                          ❤

























Comentarii

Postări populare