Cheesecake cu coacaze
Ingrediente
Pentru blat :
❤ 300 gr . de biscuiti digestivi
❤ 130 gr . unt
❤ 2 linguri de cacao
Pentru umplutura :
❤ 400 gr . branza de vaci
❤ 1 cutie de smantana ( grasa sau lichida )
❤ 250 ml . de frisca
❤ 5 linguri de zahar
❤ 1 plic zahar vanilat
❤ 10 gr . gelatina
❤ coacaze proaspete ( eu am folosit din gradina bunicii , sanatoase si gustoase )
Preparare :
Pentru blat , macinam biscuitii digestivi cu ajutorul robotului de bucatarie sau mai putin elegant dar foarte eficient ii zdrobim ( intr-o punga cu ajutorul sucitoarei ) .
Adaugam untul topit si cele doua linguri de cacao peste biscuitii maruntiti , omogenizam amestecul si il rasturnam intr-o forma de tort cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt .
Presaram cu o lingura pentru a obtine un blat compact apoi dam forma la frigider .
Pentru umplutura , branza de vaci se amesteca cu smantana , zaharul, zaharul vanilat si coacazele pana la omogenizare .
Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml . apa rece pentru 10 minute dupa care se topeste la bain - marie si se lasa la racit .
Intr-un bol se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule , amestecand usor de jos in sus .
Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza , se niveleaza dupa care se decoreaza cu coacaze dupa preferinte si se adauga gelatina ( culoarea rosiatica se datoreaza coacazelor deoarece cu ajutorul unei furculite le-am maruntit inainte de folosire ) .
Dupa decorare , forma de tort se da la frigider cel putin 4 ore inainte de servire .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤

















Comentarii
Trimiteți un comentariu