Tort duo din budinca de casa cu ciocolata si caramel
Ingrediente
Budinca de caramel :
❤ 1 litru de lapte
❤ 6 linguri de zahar
❤ 25 gr . amidon alimentar
Budinca de ciocolata :
❤ 1 litru de lapte
❤ 6 linguri de zahar
❤ 2 linguri de cacao
❤ 25 gr . amidon alimentar
Preparare
Budinca de caramel :
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros .
Cu cat il caramelizam mai mult , cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel .
Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca altfel va avea un gust amar .
Stingem zaharul cu laptele fierbinte si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul .
Luam cateva linguri de lapte caramelizat in care vom dizolva amidonul .
Turnam amidonul dizolvat in oala si amestecam cu un tel pana la ingrosare .
Dam de pe foc si punem compozitia intr-o forma de tort dupa care lasam sa se raceasca .
Budinca de ciocolata :
Intr-un bol punem amidonul , zaharul si cernem peste cele 2 linguri de cacao apoi turnam jumatate din laptele incalzit si amestecam pana la omogenizare .
Dupa omogenizare adaugam cealalta jumatate si amestecam pana la inchegare .
Turnam compozitia peste cea de caramel .
Dam la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de consumare .
Se poate decora dupa preferinte ( eu am folosit sos de caramel si capsuni ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤









Comentarii
Trimiteți un comentariu