Tort duo din budinca de casa cu ciocolata si caramel

Ingrediente 

Budinca de caramel :

❤  1 litru de lapte 

❤  6 linguri de zahar

❤  25 gr . amidon alimentar

Budinca de ciocolata :

❤  1 litru de lapte 

❤  6 linguri de zahar

❤  2 linguri de cacao 

❤  25 gr . amidon alimentar


Preparare

Budinca de caramel :

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros .

Cu cat il caramelizam mai mult , cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel .

Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca altfel va avea un gust amar .

Stingem zaharul cu laptele fierbinte si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul .

Luam cateva linguri de lapte caramelizat in care vom dizolva amidonul .

Turnam amidonul dizolvat in oala si amestecam cu un tel pana la ingrosare .

Dam de pe foc si punem compozitia intr-o forma de tort dupa care lasam sa se raceasca .

Budinca de ciocolata :

Intr-un bol punem amidonul , zaharul si cernem peste cele 2 linguri de cacao apoi turnam jumatate din laptele incalzit si amestecam pana la omogenizare .

Dupa omogenizare adaugam cealalta jumatate si amestecam pana la inchegare .

Turnam compozitia peste cea de caramel .

Dam la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de consumare .

Se poate decora dupa preferinte ( eu am folosit sos de caramel si capsuni ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/







                                                                               ❤
                                                   







                                                                            









                                                                             


                                                                             
                 





Comentarii

Postări populare