Tort cu rulada de ciocolata , mascarpone si nutella
Ingrediente
❤ 1 pachet rulada de ciocolata
❤ 350 gr . de mascarpone
❤ 1 cutie de smantana ( grasa sau lichida )
❤ 1 lingura zahar tos
❤ 3 linguri de miere
❤ 3 linguri de nutella
❤ 100 gr . ciocolata
❤ orez expandat
❤ esenta de rom sau vanilie ( optional dupa gust )
Preparare :
Pentru o reusita sigura , smantana pentru frisca de casa trebuie sa fie cu cat mai groasa si rece pentru a fi batuta cum trebuie .
E de preferat sa stea in frigider peste noapte sau cel putin cateva ore inainte de folosire .
Intr-un bol turnam smantana , presaram lingura de zahar tos si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam viteza cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .
Initial , smantana va face bule dar dupa cateva minute se va intari din ce in ce mai mult ramanand fixata pe tel .
Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , cele 3 linguri de miere si nutella .
Incalzim la bain - marie cele 100 gr . de ciocolata , incorporam orezul expandat si amestecam pana la racire .
Intr-un vas acoperit cu folie alimentara asezam rulada de ciocolata taiata si il umplem cu ajutorul unei linguri astfel incat sa ne rezulte 3 straturi ( rulada , crema si orezul expandat cu ciocolata ) dupa care acoperim din nou cu folie deasupra .
Inainte de consum , dupa racire ( recomand sa fie lasata peste noapte ) intoarcem vasul sub o farfurie sau suport de tort si indepartam cu grija foliile alimentare .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤



















Comentarii
Trimiteți un comentariu