Tort cu rulada de ciocolata , mascarpone si nutella


Ingrediente


❤  1 pachet rulada de ciocolata 

❤  350 gr . de mascarpone

❤  1 cutie de smantana ( grasa sau lichida )

❤  1 lingura zahar tos 

❤  3 linguri de miere 

❤  3 linguri de nutella 

❤  100 gr . ciocolata 

❤  orez expandat

❤  esenta de rom sau vanilie ( optional dupa gust )

Preparare :

Pentru o reusita sigura , smantana pentru frisca de casa trebuie sa fie cu cat mai groasa si rece pentru a fi batuta cum trebuie .

E de preferat sa stea in frigider peste noapte sau cel putin cateva ore inainte de folosire .

Intr-un bol turnam smantana , presaram lingura de zahar tos si mixam 30 de secunde la prima treapta de viteza dupa care schimbam viteza cu una mai mare ( treapta 2 sau 3 ) pana la intarire .



Initial , smantana va face bule dar dupa cateva minute se va intari din ce in ce mai mult ramanand fixata pe tel .


Dupa 3 - 4 minute de batut adaugam mascarpone , cele 3 linguri de miere si nutella .



Incalzim la bain - marie cele 100 gr . de ciocolata , incorporam orezul expandat si amestecam pana la racire .



Intr-un vas acoperit cu folie alimentara asezam rulada de ciocolata taiata si il umplem cu ajutorul unei linguri astfel incat sa ne rezulte 3 straturi ( rulada , crema si orezul expandat cu ciocolata ) dupa care acoperim din nou cu folie deasupra .

Inainte de consum , dupa racire ( recomand sa fie lasata peste noapte ) intoarcem vasul sub o farfurie sau suport de tort si indepartam cu grija foliile alimentare .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/











                                                                                    ❤











Comentarii

Postări populare