Tiramisu italian


Ingrediente


❤  piscoturi

❤  500 gr . mascarpone

❤  5 oua 

❤  15 linguri de zahar 

❤  2 linguri de cacao 

❤  5 linguri pline de cafea macinata 

Preparare :


Pregatim cafeaua in care vom insiropa piscoturile .

Punem la fiert 1 litru de apa si adaugam cafeaua impreuna cu 2 linguri de zahar dupa care lasam sa se raceasca .

Separam albusurile de galbenusuri .



Intr-un bol uscat , batem albusurile spuma .




Adaugam treptat 7 linguri de zahar si mixam la viteza mare pana cand se topeste zaharul iar albusurile s-au intarit complet .

Intr-un alt bol frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar pana cand se topeste zaharul iar galbenusurile se deschid la culoare .


Scurgem branza mascarpone si o adaugam peste galbenusuri .

Amestecam cu un tel pana o incorporam complet .

Adaugam crema obtinuta peste albusuri si amestecam cu grija de jos in sus , astfel incat sa nu se lase albusurile .




Insiropam piscoturile in cafea , timp de 2 secunde ( nu este nevoie sa le tineti mai mult de 2 secunde , intrucat se vor inmuia prea tare ) .


Intr-o tava se aseaza primul strat de piscoturi dupa care un strat de crema si tot asa pana la umplerea acesteia .


Este posibil ca numarul de piscoturi sa varieze in functie de marimea tavii .

Se decoreaza dupa preferinte cu cacao sau ciocolata rasa deasupra cremei .


Dupa decorare se da la frigider pentru cateva ore dar preferabil peste noapte pentru intarire .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/




                                                                         ❤
                                                                        

Comentarii

Postări populare