Tiramisu italian
Ingrediente
❤ piscoturi
❤ 500 gr . mascarpone
❤ 5 oua
❤ 15 linguri de zahar
❤ 2 linguri de cacao
❤ 5 linguri pline de cafea macinata
Preparare :
Pregatim cafeaua in care vom insiropa piscoturile .
Punem la fiert 1 litru de apa si adaugam cafeaua impreuna cu 2 linguri de zahar dupa care lasam sa se raceasca .
Separam albusurile de galbenusuri .
Intr-un bol uscat , batem albusurile spuma .
Adaugam treptat 7 linguri de zahar si mixam la viteza mare pana cand se topeste zaharul iar albusurile s-au intarit complet .
Intr-un alt bol frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar pana cand se topeste zaharul iar galbenusurile se deschid la culoare .
Scurgem branza mascarpone si o adaugam peste galbenusuri .
Amestecam cu un tel pana o incorporam complet .
Adaugam crema obtinuta peste albusuri si amestecam cu grija de jos in sus , astfel incat sa nu se lase albusurile .
Insiropam piscoturile in cafea , timp de 2 secunde ( nu este nevoie sa le tineti mai mult de 2 secunde , intrucat se vor inmuia prea tare ) .
Intr-o tava se aseaza primul strat de piscoturi dupa care un strat de crema si tot asa pana la umplerea acesteia .
Este posibil ca numarul de piscoturi sa varieze in functie de marimea tavii .
Se decoreaza dupa preferinte cu cacao sau ciocolata rasa deasupra cremei .
Se decoreaza dupa preferinte cu cacao sau ciocolata rasa deasupra cremei .
Dupa decorare se da la frigider pentru cateva ore dar preferabil peste noapte pentru intarire .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤


















Comentarii
Trimiteți un comentariu