Sbriciolata italiana cu dulceata de caise



Ingrediente 

❤  2 oua 

❤  300 gr . faina 

❤  70 ml . ulei de masline 

❤  160 gr . zahar 

❤  dulceata de caise 

Preparare :

Intr-un bol adaugam cele 2 oua , faina , uleiul de masline si zaharul .

Framantam usor cu degetele pana cand aluatul devine sfarmicios .


Invelim aluatul in folie si il dam la frigider pentru cel putin 10 minute .

Intr-o forma de tort adaugam trei sferturi din aluat astfel incat sa urce 2 - 3 cm . si pe peretii tavii .


Cu o lingura mare intindem dulceata si presaram restul de aluat astfel incat sa se formeze o crusta deasupra .


Se pune forma de tort in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 - 40 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , sbriciolata se scoate din cuptor si se lasa la racit .

Se decoreaza dupa preferinte dar consider ca zaharul pudra este cel mai potrivit .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/






                                         
                                                                             ❤

                                                                 















Comentarii

Postări populare