Prajitura cu urda si lamaie
Urda este un tip de branza alba , granulata , care se obtine din zerul ramas dupa producerea casului de oaie sau de vaca .
Urda este bogata in saruri minerale , proteine de calitate si contine putina grasime .
Ingrediente
❤ 400 gr . urda
❤ 3 oua
❤ 1 iaurt gras
❤ 3 cesti ( pahare ) de faina
❤ 2 cesti ( pahare ) de zahar
❤ 1 / 2 ceasca ( pahar ) de ulei
❤ 1 plic praf de copt
❤ coaja de la o lamaie
❤ 2 plicuri de zahar vanilat
Preparare :
Paharul de masurat e cel de iaurt si adaugam ingredientele astfel incat sa iasa corect compozitia .
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana la omogenizare .
Se incorporeaza uleiul impreuna cu iaurtul , faina si praful de copt .
Razuim coaja de la o lamaie si amestecam impreuna cu urda si zaharul vanilat .
Ungem o tava de copt cu unt si presaram faina .
Dupa umplerea tavii adaugam urda cu coaja de lamaie , restul compozitiei ramase astfel incat sa avem trei straturi si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra , felii de urda ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤












Comentarii
Trimiteți un comentariu