Prajitura cu urda si lamaie

Urda este un tip de branza alba , granulata , care se obtine din zerul ramas dupa producerea casului de oaie sau de vaca .

Urda este bogata in saruri minerale , proteine de calitate si contine putina grasime .

Ingrediente 

❤  400 gr . urda 

❤  3 oua 

❤  1 iaurt gras

❤  3 cesti ( pahare ) de faina 

❤  2 cesti ( pahare ) de zahar

❤  1 / 2 ceasca ( pahar ) de ulei

❤  1 plic praf de copt 

❤  coaja de la o lamaie

❤  2 plicuri de zahar vanilat

Preparare :

Paharul de masurat e cel de iaurt si adaugam ingredientele astfel incat sa iasa corect compozitia .

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana la omogenizare .

Se incorporeaza uleiul impreuna cu iaurtul , faina si praful de copt .


Razuim coaja de la o lamaie si amestecam impreuna cu urda si zaharul vanilat .


Ungem o tava de copt cu unt si presaram faina .


Dupa umplerea tavii adaugam urda cu coaja de lamaie , restul compozitiei ramase astfel incat sa avem trei straturi si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 - 45 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Dupa coacere , prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racit .


Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra , felii de urda ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/






                                                                                  ❤
                                                 







Comentarii

Postări populare