Crema de lapte cu caramel si ciocolata
Ingrediente
Crema de lapte cu caramel :
❤ 4 galbenusuri
❤ 400 ml . lapte
❤ 100 gr . de zahar
❤ 40 de gr . faina
❤ 1 varf cutit de sare
Crema de lapte cu ciocolata :
❤ 1 tabla de ciocolata
❤ 3 oua
❤ 100 gr . de zahar
❤ 400 ml . lapte
❤ 40 de gr . faina
❤ 1 varf cutit de sare
❤ esenta de vanilie
Preparare :
Crema de lapte cu caramel :
Punem intr-un vas cu fund dublu zahar si il caramelizam .
In paralel punem si laptele la fiert .
Cand zaharul s-a topit si a ajuns de culoarea chihlimbarului ( dupa caramelizare ) turnam peste el laptele fierbinte insa cu grija ( neavand aceeasi temperatura vor iesi scantei ) .
Dupa ce temperatura s-a stabilizat intre caramel si lapte amestecam bine pentru a topi urmele de zahar dupa care oprim focul .
Galbenusurile le frecam cateva minute cu restul de zahar pana la topire dupa care incorporam amestecand continuu faina cernuta si laptele cu caramel turnand treptat cate o cantitate mica .
Dupa omogenizarea cremei punem vasul pe foc , amestecam si supraveghem deoarece crema se ingroasa si a evita prinderea pe fundul acestuia .
Din momentul in care observam ca a inceput sa fiarba ( mici bule de aer la suprafata ) lasam 2 minute dupa care dam cratita de pe foc , acoperim cu folie alimentara transparenta pentru a nu prinde crusta si lasam la racit .
Crema de lapte cu caramel se poate folosi ca atare sau amesteca cu unt sau frisca dupa preferinte .
Crema de lapte cu ciocolata :
Batem bine ouale impreuna cu zaharul pana la topire si schimbarea culorii ( albicios ) .
Daca folositi un mixer ca sa mearga mai usor adaugati putin lapte ( paletele vor bate mai usor compozitia ) .
Adaugam treptat faina si continuam sa amestecam .
Punem laptele la fiert dupa care il lasam 2 - 3 minute la racit .
Turnam treptat laptele peste amestecul de ou , zahar si faina tinand cont ca trebuie sa amestecam in permanenta pentru a evita riscul de gatire a oualor .
Dupa incorporarea laptelui adaugam esenta de vanilie , sarea si punem pe aragaz la fiert pe foc mediu ( trebuie sa gatim faina ) .
Pe masura ce faina se gateste aceasta se va ingrosa si va avea consistenta unei budinci .
Lasam la racit timp de 10 minute . amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta deasupra .
Dupa racirea cremei de lapte adaugam bucatile de ciocolata pana la topire cu un tel .
Daca nu folosim crema de lapte cu caramel si ciocolata imediat la deserturi , prajituri cu foi sau alte combinatii o putem pastra la frigider acoperita cu folie alimentara transparenta sau in
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
❤













Comentarii
Trimiteți un comentariu