Ciambella italiana cu ciocolata

Ingrediente 


❤  3 oua 

❤  250 gr . zahar 

❤  350 gr . faina 

❤  2 cesti ( pahare ) de lapte 

❤  1 / 2 ceasca ( pahar ) ulei 

❤  1 plic de praf de copt

❤  2 linguri de cacao 

❤  1 plic de zahar vanilat 

❤  esenta de rom 

Preparare :


Se separa albusurile de galbenusuri .

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana se obtine o compozitie cremoasa .

Se incorporeaza uleiul impreuna cu laptele si esenta de rom .


Faina amestecata cu praful de copt si albusurile se amesteca usor cu lingura pana se omogenizeaza .

Din acest amestec luam o cantitate mica de compozitie in care adaugam cele doua linguri de cacao .


Se unge forma de ciambella cu unt si se presara faina dupa care se adauga compozitia fara cacao . 




Dupa umplerea formei adaugam restul compozitiei cu cacao .

Se pune forma de ciambella in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 - 50 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) . 

Dupa coacere , ciambella se scoate din cuptor si se lasa la racit . 

Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra si ciocolata rasa ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :

https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/





                                                                                  ❤
                                             


                                       

                                                                      

Comentarii

Postări populare