Ciambella italiana cu ciocolata
Ingrediente
❤ 3 oua
❤ 250 gr . zahar
❤ 350 gr . faina
❤ 2 cesti ( pahare ) de lapte
❤ 1 / 2 ceasca ( pahar ) ulei
❤ 1 plic de praf de copt
❤ 2 linguri de cacao
❤ 1 plic de zahar vanilat
❤ esenta de rom
Preparare :
Se separa albusurile de galbenusuri .
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza intr-un bol la viteza mare pana se obtine o compozitie cremoasa .
Se incorporeaza uleiul impreuna cu laptele si esenta de rom .
Faina amestecata cu praful de copt si albusurile se amesteca usor cu lingura pana se omogenizeaza .
Din acest amestec luam o cantitate mica de compozitie in care adaugam cele doua linguri de cacao .
Se unge forma de ciambella cu unt si se presara faina dupa care se adauga compozitia fara cacao .
Dupa umplerea formei adaugam restul compozitiei cu cacao .
Se pune forma de ciambella in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 - 50 de minute ( testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .
Dupa coacere , ciambella se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Se decoreaza dupa preferinte ( eu am folosit zahar pudra si ciocolata rasa ) .
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/
Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :
https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/









Comentarii
Trimiteți un comentariu