Briose pufoase ( muffins ) cu banane






INGREDIENTE 

ies exact 12 bucati , cantitatea perfecta pentru o tava obisnuita de briose ( muffins ) 
❤  3 banane 
❤  2 oua 
❤  1 ceasca (pahar) de 150 de ml . cu zahar
❤  1 plic de zahar vanilat
❤  1/2 ceasca ( pahar ) ulei
❤  2 cesti ( pahare ) de faina 
❤  1 / 2 ceasca ( pahar ) de iaurt gras
❤  1 plic praf de copt 

Optional :

❤  adausuri dupa gust : eu am folosit coacaze congelate , stafide si decor pentru prajituri .
❤  zahar praf pentru finisat sau o glazura de ciocolata .

Preparare :

Bananele pasate , ouale intregi , zaharul si zaharul vanilat se amesteca impreuna intr-un bol cu mixerul pe viteza mare pana ce compozitia formeaza o crema destul de consistenta .

Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza complet .

Se adauga faina  – mai intai 1 cana si jumatate impreuna cu praful de copt iar la nevoie se mai adauga 1 - 2 linguri .

Compozitia finala trebuie sa fie de consistenta unui pandispan ( chec ) .

Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru briose ( muffins ) cu ajutorul unei linguri de inghetata ( cupa ) .

Folositi hartii speciale pentru briose ( muffins ) iar in caz ca nu aveti ungeti cu unt si presarati faina .




Se da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute .

Briosele trebuie sa fie crescute , aurii iar mijlocul sa fie bine copt (testul cu scobitoarea e cel mai relevant ) .

Pentru a fi la curent cu retetele mele personale va invit cu drag sa dati like paginii de facebook Made with love . Homemade with love :


https://www.facebook.com/madewithlovehomemadewithlove/

 

                                                                                 ❤

Postări populare